Alkoholbehandling til din misbrugsramte pårørende

07 december 2020
Astrid Pedersen

Er din kæreste eller ægtefælle havnet i et svært alkoholmisbrug? Så føler du dig sikkert magtesløs – og det med god grund. Et afhængighedsbetinget misbrug er en hård modspiller og vinder desværre meget ofte kampen. Selv de tætteste pårørende kan blive ofret på afhængighedens alter sammen med job, bolig, økonomi og venner.

Derfor er det vigtigt at du træder varsomt når det handler om at motivere den misbrugsramte for at gå i afvænnende behandling. Du kan meget nemt komme til at træde ved siden af – og så risikerer du at din kæreste eller ægtefælle støder dig fra sig.

Her efter vil vedkommende være ganske uden for rækkevidde. Og så kan det være meget svært at komme igen med ideen om at vedkommende bør gennemgå en effektiv alkoholbehandling.

Hvordan overtaler jeg min alkoholiserede kæreste eller ægtefælle til at gå i behandling?

Det er således ikke nødvendigvis let at motivere en alkoholiker for behandling – heller ikke selv om det vil være det bedste for dem. En stor del af misbrugets anatomi er fornægtelse, ikke mindst over for sig selv, af problemets eksistens. Således er der stor sandsynlighed for at vedkommende vil reagere med vrede og afvisning hvis du forsøger at overtale vedkommende til at gå i behandling. Og derfor handler det om at være forberedt på den svære konfrontation.

Et misbrugscenter vil altid kunne tilbyde dig rådgivning og vejledning når det handler om tilrettelæggelse af såvel konfrontationen som af det efterfølgende behandlings forløb. Behandlingscenter Søby Park kan du kontakte en af de dygtige misbrugskonsulenter som er tilknyttet behandlingscentret, og få en snak angående behandlingen. Din misbrugskonsulent vil kunne hjælpe dig med ideer til hvorledes du griber konfrontationen an, og anvise et passende behandlings forløb.

Du kan læse mere om Behandlingscenter Søby Park, og kontakte en misbrugskonsulent vedrørende alkoholmisbrug hjælp, på hjemmesiden behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder