Få din livskvalitet igen med en snorkeskinne

20 november 2020
Astrid Pedersen

De fleste af os kender til snorken i det ene eller det andet omfang – enten i en let variant eller som en svært invaliderende lidelse, som kan være farlig for såvel den fysiske som den mentale sundhed.

Mennesker som snorker voldsomt, eller måske endda lider af søvnapnø, har som regel en forringet levestandard og en øget risiko for mange livsstils sygdomme. Dette kan føres tilbage på et uhensigtsmæssigt søvn mønster og dermed et stort uforløst søvn underskud i hverdagen. Og så er det generelt meget belastende at vække sig selv med snorken flere gange i løbet af en nat.

Hvorfor snorker man?

Hvis du hører til dem som snorker når du sover undrer du dig sikkert over hvordan det kan være. Du snorker jo ikke i løbet af dagen, og heller ikke når du bare ligger og ser tv, læser eller bare slapper af. Og det er der en grund til.

Snorken opstår først når kroppen er helt afslappet i de indledende og i de dybe søvn stadier – og som oftest når den sovende ligger på ryggen. Det bløde væv i svælget og i ganen vil af vejrtræningen blive trukket ned imod luftrøret, samtidig med at tungen falder tilbage. Når luften trækkes igennem den forsnævrede passage vil der opstå vibrationer, som kan være ganske voldsomme i styrke – her af den generende snorken.

Oplever du allergi i sommer halvåret kan din snorken forværres, lige som overvægt kan være en faktor i forhold til snorken på grund af fortykkelser i vævet på halsen omkring svælget. Og den eneste effektive måde hvorpå du kan komme din snorken til livs er ved hjælp af en special tilpasset snorkeskinne.

Hvor kan jeg få lavet en snorkeskinne?

Hvis du ønsker at få din gode nattesøvn igen kan du hos Tandlægerne Søborg få fremstillet en snorkeskinne som kan hjælpe dig hver nat. Læs mere på tandlaegernesoeborg.dk

Flere Nyheder