Hvad kræver det at tage et online lån?

14 april 2020
Lotte Hindsberg
Hvad kræver det at tage et online lån?

En af kendetegnene ved et online lån er, at der er meget få krav og det er nemt og hurtigt at ansøge, med mindre du er i RKI. Forskellen imellem en almindelig bank og en online bank ligger i, at det er hurtigere og nemmere at ansøge en online bank, du får hurtigere svar og du har pengene på din konto indenfor få timer. Samtidig stiller en online bank ikke spørgsmål til, hvad du skal bruge pengene til og de beder heller ikke om sikkerhed, med mindre det er et stort lån. Så vil de bede om at se dokumentation for at du har en indtægt. De vil ofte bede om at se 3 måneders lønsedler. Den manglende sikkerhed betyder også, at renten ofte vil være lidt højere end i en almindelig bank. Men da der er stor konkurrence imellem de forskellige banker kommer det låneansøgeren til gode. En bank der låner online kan ses her ikanobank.dk/laan.

Hvad skal du bruge for at låne

Først og fremmest skal du have adgang til en computer. Har du ikke det kan du godt glemme alt om at låne online. Dernæst skal du bruge et NemID. Du skal bruge NemID for at underskrive det lånetilbud du har fået. For overhoved at få et tilbud, er det nødvendigt at have en e-mail. Sidst men ikke mindst skal du være over 18 år og myndig. Ofte vil bankerne kræve at du er ældre. Det er også et krav at du har en dansk adresse.

Er du i RKI er der andre krav. Nogle banker vil stadig gerne låne dig penge, men det vil bero på en individuel kreditvurdering og der vil være langt hårdere krav end banken normalt ellers kræver. Det vil også være til en langt højere rente, så det bør kun være som en sidste udvej at du låner, hvis du er i RKI.

Flere Nyheder