Hvilket gyngestativ skal jeg vælge?

27 december 2020
Astrid Pedersen

Når du står for at skulle vælge et underholdende gyngestativ til dine børn er der flere forhold du bør tage i betragtning. Først og fremmest skal du selvfølgelig kigge på havens størrelse og beskaffenhed. Det skal være muligt at opstille et gyngestativ på forsvarlig vis, hvilket betyder at underlaget skal være stabilt, og samtidig ikke for hårdt.

En plan græsplæne udgør et perfekt underlag for opstilling af gyngestativ idet underlaget er eftergivende hvilket betyder at barnet ikke slår sig når det falder ned fra gyngen. Du skal kunne fastgøre dit gyngestativ således at det er sikkert at lege på for dine børn. Og så skal der være plads til at gynge frem og tilbage uden at støde ind i noget.

Vælg et gyngestativ som passer til barnet

Der ud over skal du kigge på barnets behov, og tage udgangspunkt i dets alder og størrelse. Her kan det være smart ikke at vælge det mindste gyngestativ, men i stedet vælge et gyngestativ med mulighed for udskiftning af gyngerne. På den måde kan du lægge ud med en lille gynge med mulighed for fastspænding mens dit barn er på kravlestadiet, og skifte til en større model når barnet bliver stort nok til selv at styre gyngen.

Har du flere børn kan du med fordel vælge et gyngestativ med plads til flere gynger. Så kan ungerne gynge på samme tid, og samtidig have venner på besøg til hyggelig og sjov leg på gyngestativet.

Hvis du har meget plads i din have kan du vælge et gyngestativ med tilhørende legetårn eller aktivitets center indeholdende legehus, rutsjebane og klatrestativ. Så har du faktisk en helt lille legeplads i haven. Og det kan hurtigt vise sig at være en fordel frem for de offentligt tilgængelige legepladser i lokal området.

Du kan få mere information om anskaffelse af gyngestativ til haven på husblog.dk

Flere Nyheder