Lad en badekarsmaler foretage en emaljering af dit badekar

05 oktober 2021
Astrid Pedersen

advertorial

Et langt varmt karbad efter en travl og hektisk dag kan være ganske vederkvægende for krop og sjæl. Det at lægge sig til rette i et rummeligt badekar, fyldt med varmt, duftende vand, omgivet af stearinlys og måske akkompagneret af dæmpet musik kan virke ganske afstressende.

Mineralske salte og blødgørende olier kan løsne spændinger i musklerne og få kroppen til at slappe helt af. Med et badekar kan man gentage denne oplevelse så ofte man ønsker, og tage bade af den længde man foretrækker inden for hjemmets fire trygge vægge.

Dette er langt billigere end at skulle tjekke ind hos en dyr spa. Og når karbadet er til ende kan man trille direkte ind i sin lune seng uden først at skulle have tøj på og ud af døren.

Mit badekar er ulækkert – hvad gør jeg?

Det er forståeligt nok så som så med lysten til at nedsænke sit legeme i et badekar som er plettet og misfarvet. De grimme gullige og brunlige plamager opstår når emaljen er slidt og okker, rust og kalk fra rørene kan sætte sig fast.

Dette er både grimt at se på og skadeligt for helbredet. De misfarvede plamager, som føles ru i overfladen, kan nemlig fungere som vækst grundlag for bakterier og svamp.

Det kan således være direkte usundt at tage lune karbade hvis emaljen i badekarret er slidt. Og derfor bør du få sat dit badekar i stand hvis du fortsat ønsker at benytte det som hjemmespa.

Hvordan sætter man et badekar i stand?

Renovering af badekar foregår ved en proces som kaldes reemaljering. Denne bør udføres af en faguddannet badekarsmaler som kan garantere et smukt og holdbart resultat.

Er du bosiddende i København eller på Frederiksberg kan du med fordel benytte Emaljespecialisten – klik ind på Emaljespecialisten.dk og læs mere om renovering af badekar.

Flere Nyheder