Alt hvad du skal vide om gulvafslibning i København

18 juni 2021
Johanne Hansen

Alt du skal vide om gulvafslibning 

Når du skal til at udføre gulvaflslibning, er der altså lige et par gode råd, du bør følge, inden du starter din slibemaskine, som du har været ude at leje. Det kan for eksempel være, du også bør læse lidt mere dybdegående om projektet lige her: https://gulvafslibning-priser.dk/gulvafslibning-koebenhavn/

Hvis ikke, du føler, at det er nødvendigt, jamen så kan du også bare læse denne hurtige oversigt: 

1: Tjek at alt er som det skal være 

Første step kan være at tjekke at alt er som det skal være i form af INGEN fejl på gulvet. Ja, du skal til at rette op på fejlene, men søm og skruer SKAL være væk, inden du går igang. Ellers kan du ødelægge maskinen.

2: Justér i størrelsen

Næste skridt er at booke en kantslibemaskine, som kan slibe gulvet langs væggen. Her er det altså vigtigt at justere hjulene rigtigt, for ellers kan du risikere, at hele projektet gør mere skade end gavn. På den ene side, kan du nemlig risikere at få lavet en dybere rende langs væggen, eller omvendt misse et stykke af gulvet tættest på kanten.

3: … og hvilket korn i størrelsen?

Vigtigt igen at overveje sine mål! Det kan nemlig være du skal grovslibe gulvet i første omgang med en størrelse 80 og så derefter finslibe det med en størrelse 40. Sæt dig ind i, hvad der virker bedst på dit gulv, inden du går igang. 

4: Lad gulvet leve længere endnu 

.. hvilket du kan gøre ved blandt andet at give det en efterbehandling. Eller det er ikke “blandt andet” – det BØR du gøre! Det får gulvet til at leve længere og ikke mindst, beskytter det dit nyslebne gulv. 

I nødstilfælde kan du også prøve dig frem med et par Youtube videoer – der findes en masse gode metoder online.

Flere Nyheder