Besøg en online bilportal og se de mange brugte biler i Danmark

19 november 2020
Astrid Pedersen

I Danmark er det dyrt at anskaffe en fabriksny bil. Drømmen om en bil kan hurtigt gå hen og udvikle sig til et økonomisk mareridt, hvis man ikke på forhånd gør sig klart, hvad man går ind til, når man køber en spritny bil. Det er de færreste, som kan finansiere denne nyanskaffelse uden at gældsætte sig. Og har man pludselig ikke råd til at betale afdragene på det dyre bil lån, kan man blive nødt til at sælge bilen.

Problemet her er helt nye biler falder voldsomt i værdi inden for de første tre år af deres levetid. Det betyder at du muligvis ikke engang vil kunne betale dit bil lån ud med gevinsten ved et salg af bil. Og så har du pludselig tabt penge på bil købet.

Køb en brugt bil i stedet for en ny

Denne ærgrelse kan du undgå hvis du i stedet for en fabriksny bil køber en brugt en af slagsen. Der er mange fordele ved at vælge en brugt bil frem for en ny model.

En brugt bil med cirka fem år på bagsmækken vil stadig have mange kilometer tilbage i tælleren, men vil kunne erhverves til en brøkdel af sin nypris. Dette skyldes at bilen allerede har smidt størstedelen af sin nyværdi. Og samtidig er værditabets kurve fladet ud så at du faktisk vil kunne sælge din nye brugte bil enden for et par år uden at tabe det helt store på handelen.

Samtidig vil du sagtens kunne finde en brugt bil af nyere dato som er i fin og køreklar stand. Du kan oven i købet være så heldig at der følger spændende elektronisk udstyr med som du ellers ville have skullet betale ekstra for. Og køber du bilen hos en autoriseret brugtvogns forhandler kan du være helt sikker på at pris og kvalitet står mål med hverandre.

Find din nye brugte bil på Biltorvet.

Flere Nyheder