En erfaren marskandiser kan assistere dig med vurdering og salg af dødsbo

27 august 2018
Astrid Pedersen
En erfaren marskandiser kan assistere dig med vurdering og salg af dødsbo

Når man står som efterladt efter en nylig afdød, kan det virke rigtig voldsomt at skulle tage stilling til alle de teknikaliteter, som er forbundet med et dødsfald. Uanset om du har mistet en kær ven, et elsket familiemedlem eller en slægtning, som stod dig nær, er der mange ting, du som nærmeste pårørende forventes at være behjælpelig med. Der er nemlig en nærmest uoverkommelig liste af opgaver, som skal varetages, når et menneske forlader dette liv. For det første skal bedemanden kontaktes, og der skal arrangeres begravelse eller bisættelses ceremoni. Til dette formål skal der indkøbes en kiste og eventuelt en gravsten, som også skal indgraveres – og øvrige pårørende skal underrettes, evt. ved en dødsannonce i avisen. Diverse abonnementer skal afvikles, bankkonti opløses, og forsikrings ordninger samt pensioner skal gennemgås.

Det skal opgøres, hvor meget den afdøde skyldte, og hvor meget vedkommende efterlod sig, så arv og gæld kan fordeles retmæssigt. Og endelig er der dødsboet, som skal ryddes – diverse effekter, det vil sige, møbler, personlige genstande, bøger, elektronik, køkkenudstyr, kunst, tøj – alt det, der kan befinde sig inden for hjemmets fire vægge. Denne opgave kan være rigtig vanskelig og tung, når man står midt i sorgen over – og savnet af – et menneske, som har stået én nær, måske igennem mange år.

Hjælp i forbindelse med vurdering af dødsbo hos en dygtig marskandiser

Det er her, den professionelle marskandiser kommer ind i billedet. Hvor advokaten kan hjælpe med rigtig mange ting i forbindelse med papirarbejdet, kan marskandiseren hjælpe dig med at afvikle den afdødes jordiske gods. Marskandiseren kan vurdere, hvilke genstande, som har monetær værdi, og som vil kunne omsættes til kontanter. Han eller hun kan give en fornuftig pris på dødsboet, og dernæst være behjælpelig med bortskaffelse af samtlige effekter, således at boligen kan blive solgt eller videreformidlet.

Læs mere om køb af dødsbo på dødsbo-rydning.dk

Flere Nyheder