Krukker er smukke og praktiske

27 December 2020
Lotte Hindsberg

editorial

En af de nemmeste måder at få en smuk have igennem hele sommeren er at have krukker med blomster og krydderurter. Du kan købe blomster og plante dem i krukkerne eller du kan vælge at så blomster i det tidlige forår. Om du vælger det ene eller det andet er helt op til dig. Et mix er selvfølgelig også en mulighed. 

Uanset om du vælger den ene eller anden løsning er det vigtigt at du ikke starter for tidligt. Med for tidligt menes der at kommer der frost vil mange af blomsterne desværre dø og du skal ud og bruge tid og kræfter på at købe nye til din have. Noget der kan være en bekostelig affære.

Spiselige krukker

Med spiselige krukker menes selvfølgelig ikke at selve krukken kan spises, men at du har plantet spiselige planter i krukkerne. Her er det vigtigt at du sikre dig at de krukker du har spiselige planter i er egnet til at dyrke fødevarer i. Der vil ofte være et mærke i bunden, der fortæller om de er godkendte. Ellers kan du forhøre dig hvor du køber dine krukker.

En anden god ting som det er vigtigt at sikre er om krukkerne er frostsikre. Især hvis de er store. Hvis krukkerne ikke er frostsikre, skal de hvert efterår tømmes for jord og sættes ind. Det kan være et tungt og kedeligt arbejde at tage dem ind om efteråret og ud igen om foråret, men hvis krukkerne er frostsikre kan i lade dem stå ude hele året. Det gør det også muligt at have flerårige planter i nogle af krukkerne. F.eks. er timian flerårig og kan sagtens stå ude hele året. 

Af andre spiselige og frostsikre er stedmorblomster. De er som udgangspunkt 2 årige, men dem man køber i butikkerne er på deres andet år, så de vil ikke overleve en vinter.

More articles