Spar penge på din brugte bil via en mekaniker

13 oktober 2020
Lotte Hindsberg

Brugt bilmarkedet er omgivet af et dårligt ry og nogle gange kan det også føles, at det er nemmere at vide i Lotto end at købe en ny brugt bil. Men der er flere ting du kan gøre for at øge dine odds. Altså når du vil købe en brugt bil, ikke at vinde i Lotto. 

Start med at læse hvad der står om den bil du har i tankerne. Hvad koster bilen? Hvilke dele går typisk i stykker og er det dyrt at få repareret eller er det nemt og billigt at få ordnet. Nye og gamle ejere har de været glade for bilen eller vil de anbefale dig at holde dig langt væk. Er det du har læst og lært om bilen positivt, kan du opsøge sælger.

Lad mekanikeren undersøge bilen

Med mindre at det er en bil som du kun betaler få tusinde kr. for og det derfor ikke kan betale sig at få en mekaniker til at undersøge bilen, bør du få en mekaniker til at gennemgå din mulige nye brugte bil. Det kunne være en mekaniker i Køge. Hvis din mekaniker finder ukendte fejl skal de ordnes, inden du får bilen eller også skal du have et nedslag i prisen.

Har du ikke mulighed for at få bilen undersøgt inden køb, så sikre dig ved at få et forbehold indskrevet i købsaftalen. Får du ikke det har du købt bilen som beset og du kan ikke få betalt for evt. skader senere.

En anden mulighed for at finde fejl der skal laves inden du overtager bilen er at køre en god lang tur. Det skal være en tur på mindst en halv time. Det giver dig mulighed for at køre en tur på motorvejen og en tur rundt i byen og lære bilen bedre at kende samt opdage evt. fejl.

Flere Nyheder