Spiselige blomster – kan du købe dem i en blomsterbutik?

Hvilke blomster er egentlig spiselige, og hvordan får du fat på dem? Kan du købe dem i en blomsterbutik, eller skal du dyrke dem selv, hvis du vil pynte maden med smukke blomster?

Der findes et væld af spiselige planter derude, men det er vigtigt at vide, hvilke du rent faktisk må putte i munden, og hvilke du skal holde dig fra – alternativt risikerer du at forgifte dig selv og dine gæster.

Vi har spurgt en blomsterbutik (https://vitaeflora.dk/) og gode råd – også fordi vi er nysgerrige på, om man kan købe de spiselige blomster her. Svaret var nedslående, men ikke desto mindre oplysende. 

Læs med under billedet.

Dyrk blomsterne i din egen have

Først og fremmest – og det er den nedslående del – kan du næppe finde spiselige blomster hos din blomsterhandler. Eller. Det kan du godt, men det er en dyr fornøjelse, da planterne her bruges til at binde smukke buketter, og derfor er de ret dyre sammenlignet med at plukke dem i din egen have.

Til gengæld havde blomsterbutikken en række fif til dig, der gerne vil i gang med at dyrke spiselige blomster på egen hånd: Gå efter de flerårige planter, så du ikke skal så hvert år – det gør det lettere at overskue projektet.

Men hvilke flerårige planter er så gode, hvis du gerne vil have spiselige blomster. Vi har undersøgt markedet, og er kommet frem til følgende: bronzefennikel, hestemynte, kamløg, spinatranke, studenternellike og trekantblomst.

Der er helt sikkert mange andre muligheder derude, men ovenstående er et godt sted at starte, hvis du vil have føling med planterne. På den måde får du også en fornemmelse af, om du rent faktisk 1) har grønne fingre og 2) får brugt blomsterne i din madlavning. Nogle ting er trods alt bare tendenser i tiden – måske er de spiselige blomster dét.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *