Når præsentationen skal sidde lige i skabet

11 April 2023
Anders Hansen

Succes på et forretningsmøde afhænger ofte af, om man kan engagere publikum. Der er intet, der fanger publikums opmærksomhed som en veltilrettelagt præsentation. I denne artikel får du tips og tricks til, hvordan du kan lave en imponerende præsentation, der vil imponere både dine kolleger og deltagere.

Nøglen til at lave en god præsentation er at planlægge i forvejen. Start med at undersøge emnet grundigt og indsamle så mange oplysninger som muligt. Indsaml fakta, tal og statistikker til at underbygge dine pointer, og overvej måder at præsentere dem på, så de både er iøjnefaldende og let forståelige for publikum. Forbered også visuelle elementer som f.eks. dias eller videoer, som kan hjælpe med at illustrere dit budskab mere effektivt end ord alene.

Når du har samlet alle relevante materialer til din præsentationer det tid til at skabe en struktur. Begynd med at skrive de vigtigste punkter, du vil fremføre, ned og den rækkefølge, de skal præsenteres i. Det er med til at skabe fokus og sikre, at din præsentation flyder logisk fra det ene punkt til det andet. Glem ikke at give plads til spørgsmål eller diskussioner – det er gode muligheder for yderligere engagement med dit publikum.

powerpoint kurser

Når du sammensætter dine dias, skal du tænke på dem som minihistorier; hvert enkelt skal have en fortælling, der fastholder publikums opmærksomhed og bygger op til en konklusion. Brug billeder, videoer og andre visuelle elementer med omtanke for at skabe interesse – hvis der er for mange oplysninger på et dias, kan det forvirre seerne og distrahere dem fra dit budskab. Hold også skrifttyperne konsekvente hele vejen igennem præsentationen, og sørg for, at tekst og billeder er let læselige på afstand.

Klargør din præsentation

Endelig skal du øve dig på din præsentation på forhånd for at sikre, at du kender den til bunds og kan fremlægge den med selvtillid. Noter eventuelle tilbagemeldinger, der gives under øvelserne, og indarbejd dem i den endelige version. Dias bør også øves, og hvert enkelt dias bør times korrekt, så de ikke bliver for lange eller for korte.

Ved at følge disse trin kan du sikre, at din præsentation er engagerende, informativ og mindeværdig – alt sammen kvaliteter, som vil imponere deltagerne på ethvert forretningsmøde. Med omhyggelig planlægning og indøvning kan du skabe en imponerende præsentation, der fanger dit publikum og efterlader et varigt indtryk.

En præsentation kan blive flot, hvis man ved, hvordan man bruger PowerPoint, og det kan du lære her: https://www.4d.dk/kurser/office/powerpoint 

More articles