Er mine designerlamper ægte?

08 juni 2018
Anders Lundtang Hansen
Er mine designerlamper ægte?

Når man har investeret penge – måske endda større opsparinger – i at få udsmykket ens hjem med designerlamper fra kendte designere og brands (måske er der ligefrem en PH-lampe blandt dine nye eksemplarer), eller også har du overtaget eller arvet nogle designerlamper fra et andet familiemedlem eller ven, vil man gerne være sikker på, at de er ægte.

Eller måske burde vi skrive “designerlamper” i anførelsestegn, da der måske ikke i virkeligheden er tale om reelle designerlamper, som du ligger inde med, men måske ægte kopier, der med stor lighed ligner den sande vare.

Men hvordan sørger du så for, at du ikke ejer – eller kommer til at eje – falske designerlamper?

Det vil vi give nogle konkrete råd til at undgå i denne artikel.

Det første råd er selvfølgelig, at hvis du skal erhverve designerlamper, så gør dette ved at handle hos autoriserede forhandlere af lampetyperne og ikke hos nogle, du ikke har fuld tiltro til.

Hvis du allerede ligger inde med nogle lamper, du tror, er ægte designerlamper, er den mest sikre metode til at verificere ægtheden af disse at få dem vurderet hos en kender med kyndig ekspertise.

For det er jo bestemt ikke sikkert, at du er blevet overdraget designerlamperne i ond tro fra familie eller venner, de kunne måske ganske enkelt ikke vide bedre.

Men uanset, hvordan og hvornår, du står med en designerlampe, så er der nogle faste kritikpunkter, du selv kan slå ned på for at få en idé om, hvorvidt du står med den ægte vare eller ej.

Falske varer, også lamper, bliver ofte lavet af materiale, der er billigere end det, de ægte varer laves af. Derfor kan du, hvis du har mulighed, sammenligne vægten på en ægte designerlampe med den, du tro, er en ægte designerlampe, men ikke er helt sikker på. Er den lettere end den ægte lampe, så er den falsk.

Medfølger der stempler og instrukser på både lampen og eventuel emballagen? Disse ting kan selvfølgelig også forfalskes, men med dem under armen er der større chancer for en ægthed, hvis du har flere beviser på dig.

 

Flere Nyheder