Få dit badekar til at stå som nyt med emalje reparation

10 august 2020
Astrid Pedersen

Mange møbler bliver smukke med årene, hvor daglig slitage får lov at sætte sit præg på materialet i form af klædelig patina. Dette gælder dog ikke for eksempelvis et badekar.

De færreste badekar bliver meget kønnere af at blive slidt igennem mange år, eller måske lige frem årtier. For de fleste badekar gælder det tvært imod at slitagen sætter sig som grimme misfarvninger samt ridser, revner og skrammer i den før så smukke og blanke emalje. Og dette klæder de færreste badekar.

Hvad stiller jeg op med mit grimme og slidte badekar?

Du sætter måske nok pris på at have et badekar stående i dit badeværelse. Et badekar kan danne rammen om timevis af hyggelige og afslappende karbade i stearinlysenes skær og til tonerne af dæmpet musik. Med et badekar behøver du ikke at gå i dyr spa for at få dine wellness oplevelser. Men dette gælder selvfølgelig kun såfremt dit badekar er lækkert og hygiejnisk.

Er dit badekar først blevet angrebet af slitage i emaljen er det faktisk ikke alene grimt at se på. Det kan også være forbundet med en direkte helbreds risiko at bade i det. Såvel de ru aflejringer af kalk og okker som de mange revner og skrammer i emaljen kan nemlig gemme på potentielt sygdoms fremkaldende bakterier og svamp.

Disse mikro organismer har formidable leve og vækst betingelser i et ridset, skrammet og på andre måder ”patineret” badekar. Og derfor bør du få dit gamle badekar renset og re-emaljeret førend du atter lader dit legeme nedsænke deri.

Hvem kan hjælpe med en emalje reparation?

Til alt helt er maling af badekar ikke nogen særligt tidskrævende procedure al den stund den udføres af dygtige håndværkere. Ny Emalje er en virksomhed som har specialiseret sig inden for emalje reparation i gamle badekar – læs mere på https://www.ny-emalje.dk/ 

Flere Nyheder